Loading Events

« All Events

Fokkmusikkurs med Ellika Frisell och Rafael Sida

juli 19 2024 kl. 13:00 - 17:00

400kr

Högtomt skola

Den 19 juli har du möjlighet att delta i en kurs med musikerna Ellika Frisell och Rafael Sida. Kursen hålls i Högtomt skola, en före detta byskola, vackert belägen intill skogen i Högtomt, mellan Delsbo och Ljusdal.
Två världar möts under eftermiddag som består av två delar – en folkmusikgrupp med Ellika Frisell som är öppen för alla instrument och en slagverksgrupp med Rafael Sida. I slutet möts grupperna för att prova på att spela tillsammans.

KURS MED ELLIKA FRISELL – FÖR ALLA INSTRUMENT
Ellika Frisell, hyllad spelman på fiol och altfiol och folkmusikveteran, lär ut låtar i Bingsjötraditionen. Vi jobbar med melodierna och går även in på stråkteknik, ornament, sväng och andra stilmedel. Denna grupp är öppen för alla instrument. Utlärning sker på gehör.

KURS MED RAFAEL SIDA – FÖR DIG SOM VILL PROVA PÅ SLAGVERK TILL FOLKMUSIK
Rafael Sida, en rytmernas allkonstnär känd för sitt mångsidiga sväng, lär ut hur man med slagverk kan skapa sväng i samspel med svensk folkmusik, exempelvis schottis, polska med mera. Denna grupp riktar sig till slagverkare på alla nivåer som vill prova på att använda slagverk till svensk folkmusik. Det kan handla om allt från trummor till lättare slagverk som små skakinstrument.
Efter kursen finns det möjlighet att köpa enklare mat och dryck i Högtomt skola och kl. 19 blir det spelning med Ellika Frisell och Rafael Sida. Läs mer om spelningen här https://www.facebook.com/events/812431080812210/?ref=newsfeed
Ellika Frisell är veteran på den svenska folk- och världsmusikscenen och har vidareutvecklat arvet efter sina lärare Thore Härdelin, Päkkos Gustaf och Nils Agenmark. I många år turnerade Ellika i duon Ellika & Solo och senare trion Ellika, Solo & Rafael med koraspelaren Solo Cissokho och Rafael Sida. Hon är flerfaldigt prisad, bland annat med en Grammis, BBC World Music Award och Musikaliska Akademiens prestigefyllda Stora Folkmusikpris.
Rafael Sida är ett tungt namn inom jazz och världsmusik som har spelat med Monica Zetterlund, Ove Thörnqvist, Eldkvarn och flera andra stora namn inom svensk populärmusik och jazz. De senaste 20 åren har han turnerat med Ale Möller band, Jonas Knutssons kvartett, Egba med flera och är numera en självklar del av den svenska svängeliten. Sida har belönats med flertalet priser, bland annat en svensk Grammis, Folk- och världsmusikpriset i Sverige och medalj från Enciclopedia del Rock Mexicano.
ANMÄL DIG SENAST 15 JULI
Pris för kurs: 400 kr. Begränsat antal platser, anmäl dig via e-post till info@hogtomtskola.se senast 15 juli. Betalningsinfo kommer efter anmälan.
Möjlighet till övernattning i skolan finns, kontakta info@hogtomtskola.se med din förfrågan.
Plats: Högtomt 52, en före detta skola i byn Högtomt, mellan Delsbo och Ljusdal (ca 15 min från Delsbo).
Frågor? Kontakta info@hogtomtskola.se

Details

Date:
juli 19 2024
Time:
13:00 - 17:00
Cost:
400kr

Organizer

Högtomt kulturförening

Venue

Högtomt skola, Högtomt 52
Delsbo, Sverige + Google Map

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.